Historie Werder Bremen

In 1899 werd Werder Bremen opgericht door een aantal 16-jarige studenten. Het verhaal gaat dat deze studenten bij een touwtrekwedstrijd een voetbal wonnen en zo op het idee kwamen om een club op te richten. De club sloot zich toendertijd aan bij de Bremer Voetbalbond en werd daar in 1903 voor het eerst kampioen. In de Noord-Duitse competitie was Werder Bremen de eerste club die geld vroeg aan toeschouwers om een wedstrijd te bekijken. Na de eerste wereldoorlog mochten ook vrouwen lid worden van Werder Bremen en kon je naast voetbal, ook sporten als tennis, atletiek en honkbal bij de club doen.

Sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 heeft Werder Bremen op uitzondering van één seizoen altijd op het hoogste niveau geacteerd. in totaal zijn ze vier keer landskampioen geworden waarvan de laatste titel uit 2004 stamt. De DFB-Pokal heeft Werder Bremen zes keer gewonnen waarvan de laatste keer in 2006 is geweest. Het grootste Europese succes is in 1992 behaald. De club won toen de Europacup 2 wat nu de Europa League is. De prestatie werd in 2009 bijna herhaald, maar toen verloren ze in de finale van Sjachtar Donetsk.

Iconen van Werder Bremen

Er zijn meerdere iconen van Werder Bremen.. Als trainer is Thomas Schaaf het grootste icoon in de historie. hij speelde zelf al zijn gehele loopbaan voor Werder en was nadien zelfs 14 jaar coach van de club. Op het moment speelt er ook een icoon voor de club. Claudio Pizarro is inmiddels 40 jaar oud maar staat nog steeds onder contract bij ‘die werderaner’.  Ook zijn er een aantal huidige topspelers actief die een verleden kennen bij de Noord-Duitse club. Wat te denken van Manchester City speler Kevin de Bruyne en Mesut Özil.

Selectie Werder Bremen 2018/2019

Dit seizoen doet Werder mee om de tickets voor Europees voetbal. Op het moment staat de club 9e met slechts 3 punten achterstand op de plek die recht geeft op de Europa League. In de selectie Werder Bremen 2018/2019 zit één Nederlander. Davy Klaassen maakte afgelopen zomer de overstap van Everton naar Bremen en staat al sinds het begin van het seizoen in de basis. Buiten Klaassen kent Werder nog drie oud Eredivisie spelers. Verdediger Niklas Moisander, buitenspeler Milot Rashica en spits Aaron Jóhannsson staan onder contract.

Om een van de thuiswedstrijden van Werder Bremen te bezoeken vind je hier het programma en hier de wedstrijdtickets.