Tips voor Bremen

Wanneer jij een voetbalreis naar Werder Bremen maakt is dit perfect te combineren met een stedentrip. Je vindt in Bremen verschillende culturele hoogtepunten en s’ Avonds is het goed vertoeven in de wijk Viertel. Meer tips om je reis compleet te maken vind je hieronder.

Stadhuis van Bremen

Wanneer je in Bremen bent moet je zeker het stadhuis van Bremen bezoeken. Het stadhuis ligt in het centrum van Bremen en is gebouwd in de vijftiende eeuw. Naar het schijnt is de grote zaal de enige middeleeuwse stadszaal die nog volledig in tact is. Ook staat er een hele mooie oude Meybach klok uit 1739 in het westelijke deel van het stadhuis. Kortom het stadhuis verdient zeker een bezoek.

Historische wijk Schnoor Bremen

De historische wijk Schnoor in Bremen is het oudste deel van de Hanzestad . De wijk ligt niet ver van het centrum af en het is hier net of je terug in de tijd gaat. Schnoor is in 1959 helemaal opgeknapt zodat het weer precies lijkt zoals het er vroeger uitzag. Het bekendste huis is het Schifferhuis. Deze komt uit 1630 en vind je aan de Stavendamm.

Stadiontour Weserstadion

Op niet wedstrijddagen is het zeker leuk om eens een bezoek te brengen aan het Weserstadion. Het is mogelijk om een tour te doen zodat je op plekken komt waar je normaal nooit mag komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleedkamers en de dug-out. Een rondleiding duurt vaak tussen de 60 en 75 minuten dus je hebt nog voldoende tijd over om nog andere activiteiten te plannen. Vind hier meer informatie over stadiontour Weserstadion Vind hier meer informatie als je toch liever een wedstrijd bezoekt.

 

St. Petri Dom Bremen bezoeken

De Dom van Bremen valt niet te missen. Midden in het centrum staat deze kathedraal gekenmerkt door zijn twee hoge torens. De bouw van de St. Petri Dom Bremen begon al in de elfde eeuw dus het kenmerkt zeker een stuk geschiedenis. De St Petri Dom Bremen bezoeken is perfect te combineren met een bezoek aan het stadhuis aangezien deze vlakbij elkaar liggen.

Klik hier voor meer toeristeninformatie Bremen